Finans

Danske Bank: Ser øget risiko for milliardbøde

Danske Banks bøde i hvidvasksag kan vokse efter nye afsløringer. Foto: Kasper Palsnov

Oven på mandagens afsløring i Financial Times af, at pengestrømmene gennem Danske Banks skandaleplagede estiske filial er langt større end ventet, øger Bloomberg Intelligence sandsynligheden for, at banken får en stor bøde. Det skriver Bloomberg.

Financial Times har fået indblik i Danske Banks interne rapport om sagen, og den viser, at der er strømmet over 190 mia. kr. gennem den estiske filial alene i 2013.

Tidligere har Berlingske Business afdækket mistænkelige pengestrømme for 53 mia. kr. over en årrække.

- En større bøde - der potentielt kan overstige 1 mia. euro - og mulige sanktioner ser mere og mere sandsynlig ud, i takt med at Danske Banks estiske hvidvasksag eskalerer, skriver Bloomberg Intelligence.

Danske Bank falder markant på børsen tirsdag oven på de nye afsløringer, hvilket Jyske Banks analytiker Simon Hagbart Madsen da også forventede før markedets åbning.

- Jeg tror, det vil blive taget negativt op af markedet, fordi det netop er så stort et omfang på et enkelt år. Det er ikke et positivt tegn i forhold til den interne rapport, der kommer senere på måneden, sagde han.

I historien fra Financial Times bliver det ikke nævnt, om hele beløbet er mistænkt for at relatere sig til hvidvask af penge. Men en unavngiven kilde tæt på undersøgelsen af den estiske forretning siger, at det er en utrolig sum for sådan en lille afdeling.

Undersøgelsesrapporten, der kommer senere i september, er bestilt af Danske Bank, som over for Ritzau ikke kan bekræfte de oplysninger, der bliver nævnt af Financial Times.

Tidligere har Berlingske Business beskrevet, hvordan op mod 53 mia. kr. skal være blevet hvidvasket i Danske Banks estiske afdeling. Heller ikke disse oplysninger har Danske Bank kunnet bekræfte.

I forbindelse med halvårsregnskabet oplyste Danske Bank til gengæld, at den estiske afdeling i perioden 2007-2015 havde et bruttooverskud på 1,5 mia. kr. fra "mistænkelige transaktioner", og at samtlige penge skal gå til "samfundsgavnlige formål".

Læs også
Top job