Finans

Goldman Sachs opgiver at handle med bitcoins

Investeringsbanken Goldman Sachs fravælger foreløbigt at åbne for investeringer i bitcoin og andre kryptovalutaer. Det har ellers længe lydt, at banken ville kaste sig ind på kryptomarkedet.

Goldman Sachs er en af verdens største investeringsbanker. Arkivfoto: AP Images.

Investeringsbanken Goldman Sachs lægger nu planerne om at åbne for investeringer i bitcoin og andre kryptovalutaer på is.

Årsagen er, at der stadig hersker stor uklarhed om, hvad der lovgivnings- og reguleringsmæssigt kommer til at ske på området i fremtiden - og derfor tøver storbanken foreløbig med at gå ind på kryptomarkedet.

Det skriver flere internationale erhvervsmedier, herunder CNBC og Business Insider, på baggrund af anonyme kilder tæt på processen.

Goldman Sachs har ikke bekræftet oplysningerne, men en talsmand for investeringsbanken udtaler til CNBC:

»Vi er endnu ikke nået til en konklusion om omfanget af vores digitale investeringsprodukter.«

Goldman Sachs, der er en af verdens største investeringsbanker, begyndte allerede sidste år at lufte tankerne om at åbne for direkte investeringer i kryptovalutaer.

Tilbage i december kunne erhvervsmediet Bloomberg fortælle, at investeringsbanken var langt i planerne med at etablere en egentlig afdeling, der specifikt skulle investere i kryptovalutaer.

Dengang bragede især kursen på bitcoin afsted og ramte i december næsten en kurs på 20.000 dollars for en bitcoin.

Selv om Goldman Sachs heller ikke dengang direkte ville kommentere rygterne, gjorde bankens talsmand Michael DuVally dog ikke meget for at skjule, at kryptomarkedet var et område, som banken havde i kikkerten.

»I respons på kundernes interesse i digitale valutaer undersøger vi, hvordan de bedst kan betjene dem,« udtalte han til Bloomberg.

Siden har meget ændret sig. Kursen på bitcoin er styrtdykket og befinder sig nu omkring 7.040 dollars.

Læs også
Top job