Finans

Advokater får jackpot på Amagerbankens krak

Et af danmarkshistoriens største konkursboer, boet efter Amagerbanken, er ved at nærme sig en regning på omkring 100 mio. kr. og ser ikke ud til at stoppe ved det beløb. Arkivfoto: Uffe Frandsen

Advokater har indtil videre brugt over 40.000 timer på konkursboet efter Amagerbankens kollaps, og regningen for konkursbehandlingen nærmer sig snart 100 mio. kr.

Det skriver Berlingske Business.

Et af danmarkshistoriens største konkursboer, boet efter Amagerbanken, er ved at nærme sig en regning på omkring 100 mio. kr. og ser ikke ud til at stoppe ved det beløb. Amagerbanken krakkede i 2011, men hverken Kammeradvokaten, Boris Frederiksen, eller Holst Advokater tør sige noget om, hvornår konkursboet kan afsluttes.

Siden udbetalingen af det seneste aconto-salær i begyndelsen af 2017 har kuratorerne frem til juni 2018 brugt yderligere et par tusinde timer på konkursbehandlingen, som endnu ikke er afregnet.

Kammeradvokaten, som er statens foretrukne advokatfirma, har indgået en aftale med Finansministeriet om, hvilke timepriser Kammeradvokaten beregner sig over for staten.

Aftalen gælder dog ikke ved konkurser, men illustrer hvor meget staten er villig til at betale for bistand fra forskellige personalekategorier hos selskabet.

Kammeradvokaten og Holst Advokatkontors gennemsnitlige timebetaling ligger på 2405,3 kr. og er den maksimale pris, som staten betaler for partnerassistance.

Partnerprisen som Kammeradvokaten tager for al timeforbrug i et mindre konkursbo bliver dog kritiseret af advokat Kristian Elvang, som arbejder for Elvang & Partners. Kristian Elvang har over for skifteretten peget på, at omkring halvdelen af af Kammeradvokatens medarbejdere er lønbillige fuldmægtige.

Læs også
Top job