Serier
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Barclays opretter 150 ”brexit-stillinger” i Europa

Usikkerheden om udfaldet af brexit-forhandlingerne gør, at storbanken Barclays nu opretter 150 stillinger uden for London. Det kommer efter, at 150 ansatte i London flytter til Dublin.

Brexit - britisk farvel til EU
Barclays har oplyst, at der er planer om at oprettet 150 mye stillinger i Europa i stedet for i London som følge af Brexit. Det kommer oven i de ca. 150 medarbejdere, banken allerede har meddelt skal flyttes fra London til Dublin. 
Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Storbanken Barclays har planer om at ansætte 150 nye medarbejdere i Europa. Det sker som følge af usikkerhed om brexitforhandlingerne og følger i kølvandet på 150 medarbejdere, der gør klar til at forlade London – heraf de fleste til den irske hovedstad Dublin, som skal være bankens EU-centrum fremover.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

Barclays er også hjem for en af verdens største investeringsbanker. Bloomberg citerer den adm. direktør for bankens irske afdeling, Kevin Wall, for, at det høje antal trods alt er beskedent i forhold til de titusinder af ansatte i England og tusindvis i resten af Europa.

Med ansættelsen af 150 nye og forflyttelsen af et tilsvarende antal er de største banker så småt i gang med at eksekvere, om end flugten fra London formentlig ikke bliver så voldsom som først antaget.

I sommer kom det frem, at bystyret i City of London, som er den del af den engelske hovedstad, hvor det finansielle centrum holder til, har nedjusteret antallet af udflytninger.

I første omgang forventede man, at op mod 75.000 bankansatte ville forlade byen, men det blev så reduceret kraftigt til mellem 5.000 og 13.000 ansatte, som vil forlade landet, når brexit i en eller anden form træder i kraft i marts til næste år.

Bloomberg opsummerer også, at flere andre af verdens største banker som Citigroup og JP Morgan. Den amerikanske Citigroup, som har flere ansatte uden for London end i byen, regner med at 150 stillinger bliver påvirket af brexit.

Læs også
Top job