Finans

Finansfyrsterne viser London vintervejen

London har i en ny måling mistet den prestigefyldte topplacering som finansverdenens foretrukne by. New York har taget teten.

London er ikke længere finannsfolkets foretrukne storby.. Foto: AP/Sang Tan

Der bliver formentligt længere mellem de nålestribede jakkesæt i den mondæne del af London. Briternes beslutning om at vikle sig ud af EU koster nu den europæiske storby den prestigefyldte plads som verdens foretrukne finanscentrum.

I stedet har New York sat sig øverst på den skammel, skriver nyhedsbureauet Reuters.


Det er det såkaldte ”Z/Yen global financial centers index,” der viser, at aktørerne i finansverdenen er blevet så usikre på Brexit-konsekvenserne, at de begynder at se sig om efter andre storbyer.


Undersøgelsen er foretaget bl.a. 2.500 ansatte i den finansielle sektor, og den gennemføres to gange om året.

New York ligger nu øverst, London er faldet ned på andenpladsen, efterfulgt af Hong Kong og Singapore.


Finansfolket er bekymret over, om de fra London kan agere lige så smidigt efter et Brexit, eller om deres arbejde fremover vil blive obstrueret af bureaukrati.


Udover prestigen vil det koste London dyrt, hvis branchen udvandrer i betydeligt omfang. Den finansielle sektor står for 12 pct. af Storbritanniens BNP og den betaler mere skat end nogen anden industri, skriver Reuters.


Ifølge nyhedsbureauet forventes 5.000 stillinger pga. Brexit at blive flyttet ud af London eller oprettet i det fremtidige EU pga Brexit.


Ledelsen i byen London har før vurderet, at mellem 3.500 og 12.000 job i den finansielle sektor efter Brexit ville forsvinde ud af byen på kort sigt og måske endnu flere på langt sigt.

Læs også
Top job