Finans

Danske Bank-formand: Undersøgelse er ikke færdig endnu

Bestyrelsesformanden i Danske Bank, Ole Andersen. Foto: Stine Bidstrup

Den interne undersøgelse af forholdene i Danske Bank i Estland er endnu ikke afsluttet.

Det siger bestyrelsesformanden i Danske Bank, Ole Andersen, på et pressemøde onsdag, hvor advokatfirmaet Bruun & Hjejles undersøgelse af hvidvaskforholdene er blevet fremlagt.

- Der er fortsat dele af undersøgelsen, der ikke er afsluttet endnu, siger Ole Andersen på pressemødet, der holdes for en stor presseskare på Tivoli Hotel i København.

Inden pressemødet startede, havde bankens adm. direktør, Thomas Borgen, meddelt sin afgang. Ole Andersen siger også, at sagen er ikke det image, som Danske Bank ønsker.

- Vi vil gøre alt for, at noget lignende ikke kommer til at ske igen, siger bestyrelsesformanden.

Undersøgelsen blev sat i gang af Danske Bank sidste år. Og Ole Andersen understreger da også, at det er bankens egen undersøgelse:

- Denne undersøgelse skal ikke træde i stedet for myndighedsundersøgelser. Der er andre undersøgelse, og dem vil vi bistå.

- Det står klart, at vi åbenlyst ikke har levet op til vores ansvar. Vi beklager over for alle, ikke mindst samfundet generelt, siger bestyrelsesformanden.

Sagen vedrører tiden fra 2007 til 2015 i den estiske filial af Danske Bank. Og sagen udviklede sig til at være mere omfattende end ventet:

- Problemerne omkring den estiske filial var større, end vi havde antaget, siger Ole Andersen.

Læs også
Top job