Serier
BREAKING

Finlands finanstilsyn ser nærmere på hvidvask i Danske Bank

I går kom det frem at Finanstilsynet herhjemme genåbner sagen mod Danske Banks hvidvask-sag. Nu siger det finske finanstilsyn, at det også undersøger mulig hvidvaks fra Danske Banks estiske filial.

Hvidvask i Danske Bank
Foto: Liselotte Sabroe

Finlands finanstilsyn undersøger sagen om mulig hvidvask i Danske Banks estiske afdeling.

Det oplyser det finske finanstilsyn, Finanssivalvonta.

- Vi analyserer situationen, og som altid holder vi tæt samarbejde med vores kolleger i andre FSA'er (finanstilsyn, red.).

- Vi følger og analyserer situationen nøje. Vi har dog endnu ikke udformet eller offentliggjort nogen officielle udsagn om vores næste mulige skridt, skriver Samu Kurri, institutleder i det finske finanstilsyn, i en kommentar.

Onsdag erkendte Danske Bank store fejl og svigt i håndteringen af mistænkelige kunder i bankens estiske filial, da en intern undersøgelse om sagen blev præsenteret.

Danske Bank etablerede sig i Estland i 2007. Det skete med købet af den finske Sampo Bank, der havde filialer i de baltiske lande.

Og en del af de udenlandske kunder i den estiske afdeling var finske selskaber, viste bankens interne redegørelse onsdag.

Den samlede strøm af penge fra de udenlandske kunder gennem den estiske filial i perioden 20017-2015 udgjorde 200 milliarder euro. Det svarer til knap 1500 milliarder kroner.

Undersøgelsen har ikke kunnet fastslå, hvor stor en del af beløbet, der er "mistænkeligt". Men det er formentligt "en meget stor del" af de 1500 milliarder kroner.

Både Finanstilsyn og politi i Danmark og Estland undersøger også Danske Bank og håndteringen af de mistænkelige pengestrømme i den estiske afdeling.

Ifølge Wall Street Journal gælder det også de amerikanske myndigheder.

Fredag skriver Financial Times, at Storbritanniens enhed mod organiseret kriminalitet, National Crime Agency ( NCA ), undersøger britiske selskaber med tilknytning til banken.

Læs også
Top job