Finans

Den tyske regering håber på sammenlægning af storbanker

Den tyske regering foretrækker en sammenlægning mellem de to tyske banker Deutsche Bank og Commerzbank, skriver Bloomberg News med henvisning til kilder med indblik i sagen.

Deutsche Banks hovedkvarter i Frankfurt am Main. Foto: AP/Arne Dedert

Regeringen hælder mod den løsning for at skabe en stærk bank, som ville kunne låne penge ud til tyske virksomheder under en økonomisk krise.

Det skriver Bloomberg News.

Ledelsen i Deutsche Bank løb gennem forskellige sammenlægningsscenarier på et strategimøde i midten af september, og besluttede at tiden for en sammenlægning ikke var moden.

Banken frygter samtidig, at en sammenlægning med Commerzbank kun vil skabe flere fyringer. En sammenlægning med en større spiller i andre europæiske lande åbner dog muligheder strategisk, skriver Bloomberg.

Ingen af de to banker har ønsket at kommentere sagen.

Tyske Der Spiegel har tidligere skrevet, at den tyske finansminister, Olaf Scholz, godt kunne forestille sig en sammenlægning af de to, og at topcheferne for de to banker begge er åbne for ideen. Dengang skulle Deutsche Banks topchef, Christian Sewing, dog også internt have sagt, at en sammenlægning ikke er på tapetet inden for de kommende 18 måneder.

Læs også
Top job