Finans

Pensionskasse om Borgen-exit: »Det er den rigtige beslutning«

MP Pension kritiserede i skarpe vendinger, at Thomas Borgen ikke stoppede i banken med det samme efter offentliggørelsen af den interne hvidvaskrapport.

Thomas Borgen (midten) er færdig i Danske Bank. Foto: Mads Claus Rasmussen

Thomas Borgen er nu fortid i Danske Bank. Det vækker tilfredshed i pensionskassen MP Pension, der i skarpe vendinger kritiserede, at Thomas Borgen kunne få lov til at fortsætte som topchef i den skandaleramte bank, efter at den interne undersøgelse blev offentliggjort den 19. september.

»Det er den rigtige beslutning. Hvidvaskskandalen klæber så meget til Thomas Borgen, at banken reelt set ikke kan komme videre i genopbygningen af tilliden til banken, før han er væk. Det er sket nu, og det er vi tilfredse med,« lyder det ifølge et Facebook-opslag fra Jens Munch Holst, der er direktør i MP Pension.

Danske Bank satte mandag morgen navn på en midlertidig administrerende direktør. Her faldt valget på Jesper Nielsen, og i samme ombæring oplyste banken, at Thomas Borgen er blevet fritstillet.

Den interne undersøgelse, som advokatkontoret Bruun & Hjejle stod bag, viste, at næsten 1.500 mia. kr. er strømmet igennem Danske Banks estiske afdeling for de såkaldte non-resident kunder i en periode fra 2007 til 2015.

»Samlet er det forventningen, at en betydelig andel af betalingerne er mistænkelige,« lød det i rapporten. Ifølge Finans’ oplysninger er der formodet hvidvask for mindst 745 mia. kr. Samme dag rapporten blev offentliggjort opsagde Thomas Borgen sin stilling. Med det men, at han ville blive på posten, indtil hans afløser var fundet.

Det mødte kritik fra MP Pension.

»Vi er overraskede og uforstående over for, at Thomas Borgen fortsætter. Vi må sige, at rapporten i den grad tilkendegiver, at hvidvask og ledelsen i banken hænger temmelig meget sammen. Derfor har vi svært ved at etablere fornyet tillid til Danske Bank med den siddende ledelse,« lød det fra Jens Munch Holst.

Samtidig lød det fra Jens Munch Holst, at pensionskassen ville have et møde med Danske Bank, hvor pensionskassen ville have en forsikring om, at noget lignende aldrig vil kunne gentage sig.

Dette møde finder sted senere på ugen, oplyser MP Pension i Facebook-opslaget.

MP Pension havde ved udgangen af juni investeret ca. 560 mio. kr. i Danske Bank.

Læs også