Finans
0

Aktier dykker nu overalt i verden: »Det vil blive værre«

Amerikanske og asiatiske aktier er nu også ramt af de store fald, der den seneste uge har præget Europa og Danmark.

De toneangivende aktieindeks styrtdykker i disse dage.

De finansielle markeder verden over er ramt af frygt lige nu.

Sådan er vurderingen fra Nordeas seniorstrateg, Andreas Østerheden, når han skal sætte ord på, hvorfor nu de ellers sikre amerikanske aktier også er begyndt at dykke.

Onsdag faldt de toneangivende amerikanske aktieindeks S&P 500, Nasdaq og Dow Jones alle med mere end 3 pct. Der var tale om den værste dag for amerikanske aktier i otte måneder.

Torsdag morgen får også de asiatiske aktier tæsk.

»De kraftige reaktioner synes en kombination af frygt for højere renter, politisk usikkerhed både i relationen mellem USA og Kina samt den italienske boksekamp med EU,« skriver Andreas Østerheden i en kommentar.

Det toneangivende danske aktieindeks, C25, er faldet syv dage i træk og nede med næsten 9 pct. den seneste uge.

»Det er vores forventning at det vil blive værre på markederne, før det bliver bedre, og det vil ikke være unormalt, hvis markederne giver sig yderligere, før vi ser en stabilisering og efterfølgende en vending,« skriver Andreas Østerheden.

Sydbanks makroanalytiker, Mathias Rømer Sproegel, kalder ligefrem de amerikanske aktiefald for bemærkelsesværdige.

»Nattens bevægelser i både dollaren og de amerikanske aktiemarkeder kan måske være begyndelsen til en krakelering af Trumps historiefortælling om en amerikansk økonomi, der brøler, mens den kinesiske økonomi bløder,« skriver han i en kommentar.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet mener, at de finansielle markeder har nået eller er tæt på en kulmination. Derfor forventer han også flere fald for de danske aktier, da det er et marked, som bliver forstærket af op- og nedture.

»Danske selskaber er internationalt eftertragtede på grund af det, som de kan, og det som de har udrettet. Det giver i gode tider større optur, men giver også i perioder med kursfald,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også