Finans

Banknordik opjusterer

Foto: BankNordik

Banknordiks kunder har det godt, og det giver lavere nedskrivninger for banken, der derfor opjusterer sine forventninger til 2018.

Faktisk har nedskrivningerne været på et niveau, hvor der netto har været tocifrede millionoverskud på den post i alle tre kvartaler hidtil i år.

Det fortæller Banknordik i en foreløbig regnskabsmeddelelse torsdag morgen.

- Årsagen til opjusteringen af forventningerne til nettoresultatet for 2018 skyldes hovedsagligt tilbageførelser af nedskrivninger, som i årets første ni måneder udgjorde 93 mio. kr., udtaler Banknordiks administrerende direktør, Árni Ellefsen, i meddelelsen.

Nu ventes overskuddet at lande på mellem 240 og 280 mio. kr. efter skat i Banknordik, som tidligere havde en prognose på 190 til 240 mio. kr.

Også på andre poster går det bedre for banken, som blandt andet øgede sine nettorenteindtægter i tredje kvartal sammenlignet med andet kvartal i år. Omkostningerne er også faldet fra tidligere.

Derfor tror Banknordik nu, at overskuddet før nedskrivninger, engangsposter, kursreguleringer og skat vil lande i den øvre ende af det tidligere udmeldte interval på 160-200 mio. kr.

- Der er dog en potentiel risiko for, at skadesforsikringsudgifter i årets sidste kvartal kan få en vis negativ indvirkning på det endelige udfald, tilføjer Banknordik.

Banknordiks endelige regnskab for tredje kvartal præsenteres 1. november 2018.

Læs også
Top job