Finans

Google tager kampen op med dankortet og MobilePay i Danmark

Den amerikanske søgegigant lancerer nu betalingsløsningen Google Pay i Danmark og resten af Norden.

Foto: Mark Lennihan

Google tager nu konkurrencen op med dankortet, MobilePay, Apple Pay og andre aktører, der gerne vil hjælpe danskerne med at betale i butikker og på nettet.

Således lancerer den amerikanske teknologigigant nu betalingstjenesten Google Pay i Danmark og resten af Norden, oplyser det amerikanske selskab i en pressemeddelelse.

Planen er at udnytte den omfattende data, som søgetjenesten allerede ligger inde med til at hjælpe forbrugerne.

Det forklarer Florence Diss, der er chef for Googles partnerskaber i blandt andet Europa.

- Tanken er at tilføre mere værdi end bare betalingen. Står du eksempelvis og skal tage metroen, så er tanken, at du via Google Maps kan få en notifikation i Google Pay om, at metroen er forsinket, og at du i stedet kan tage bussen, siger hun til Berlingske.

I Danmark er Jyske Bank og Nordea de første banker, som har åbnet op for Google Pay.

- Vi ønsker, at kunderne skal kunne vælge mellem alle de løsninger, der er. Det giver kunder med en Android-telefon mulighed for lette betalinger i ind- og udland, siger Peter Schleidt, der er bankdirektør i Jyske Bank.

Betalingsløsningen er gratis at bruge i kroner og øre, men man betaler ved at afgive data om betalingen til Google.

- Det er Googles måde at fungere på. De lever af at have data, og det gør vi kunderne opmærksom på. Det skal man tænke over, inden man vælger Google Pay til, siger Peter Schleidt.

Google Pay er henvendt til telefoner med styresystemet Android. For iPhones er den konkurrerende løsning Apple Pay aktuel. Den blev lanceret sidste år. Desuden har MobilePay været i Danmark siden 2013.

Google Pay kan bruges alle steder, som accepterer kontaktløs betaling.

Hvis købet er på over 200 kroner, skal man låse telefonen op for at kunne betale.

Læs også
Top job