Karsten Dybvad på vej væk fra Dansk Industri: Bliver kørt i stilling som ny formand i Danske Bank

Adm. direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, er indstillet til formandsposten i Danske Bank. DI skal nu ud og finde en ny adm. direktør.

Karsten Dybvad, adm. direktør i Dansk Inudstri. Mads Nissen

Dansk Industris adm. direktør er på vej til at forlade landets største erhvervsorganisation til fordel for formandsposten i Danske Bank.

Det oplyser Dansk Industri (DI) i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Holding har tirsdag anmodet Danske Banks bestyrelse om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor A.P. Møller Holding vil indstille Karsten Dybvad til Danske Banks bestyrelse og samtidig opfordrer bestyrelsen til at vælge ham som ny formand. Den nuværende formand Ole Andersen går af.

Med storaktionæren A.P. Møller Holdings og de andre storaktionærers støtte i ryggen, vil der reelt være tale om formalitet i valget af Karsten Dybvad.

Derfor skal DI nu også på jagt efter en ny mand til direktørposten.

»På sigt er det ganske enkelt ikke muligt at løfte to så krævende job samtidigt, og derfor er det også åbenbart, at DI vil få brug for en ny adm. direktør, som kan overtage ansvaret for at videreudvikle DI som Danmarks ubetinget største og mest betydningsfulde erhvervsorganisation, siger Lars-Peter Søbye, formand i DI.

»Jeg er da stolt på DI’s vegne. Det er en af de mest betydningsfulde bestyrelsesposter i Danmark, som Karsten Dybvad er blevet indstillet til. Jeg er sikker på, at han med sine kompetencer, sin høje integritet og stærke samfundsengagement er et rigtig godt valg,« fortsætter Lars-Peter Søbye.

62-årige Karsten Dybvad har været adm. direktør i landets største erhvervsorganisation Dansk Industri siden 2010. Inden han kom til Dansk Industri var han fra 2005 til 2010 departementschef i Statsministeriet under først statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og senere kort unde Lars Løkke Rasmussen (V).

Han har også tidligere været departementschef i både Trafikministeriet, Finansministeriet. Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har også arbejdet i både Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og LO.

Fra landets største pensionsselskab PFA Pension, der også er storinvestor i Danske Bank, bakker man op om valget af Karsten Dybvad til formandsposten i banken.

»Vi støtter den udvikling, der er sket i dag, og mener, at Karsten Dybvad er den rigtige kandidat til at lede Danske Bank igennem den store opgave det er at genoprette tilliden til banken overfor investorer, kunder og det øvrige samfund,« siger Allan Polack, topchef i PFA.

Læs også
Top job