Serier

Stor EU-rapport kritiserer dansk finanstilsyn hårdt

Det var en grov forsømmelse, at Finanstilsynet ikke tog kontakt til whistleblower for at komme til bunds i Danske Banks hvidvasksag, lyder det i nyt udkast til EU-rapport.

Hvidvask i Danske Bank
Europarlamentarikere langer hårdt ud efter det danske finanstilsyns håndtering af Danske Banks-hvidvasksag. Jeppe Kofod (S) er ordfører på længe ventet rapport fra parlamentets særlige skattesnydsudvalg.  Foto: Folketinget.

Danske Banks hvidvasksag afslører svigt fra det danske finanstilsyns side. Sådan lyder en af konklusionerne i udkastet til en længe ventet EU-rapport fremlagt af undersøgerne fra Europa-Parlamentets særlige skattesnydsudvalg.

I udkastet, som er den foreløbige kulmination på flere års arbejde i udvalget, langes der hårdt ud efter Danmarks håndtering af Danske Banks hvidvasksag. Hverken banken selv, det danske eller det estiske tilsyn greb ifølge udkastet ind over for konstaterede mangler i antihvidvaskprocedurer, som bl.a. var medvirkende til formodet hvidvask for mere end 745 mia. kr. i perioden 2007 til 2015 i Danske Banks estiske filial...

Læs også
Top job