Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Efter kritik af Danmarks whistleblowerbeskyttelse: Flertal klar til at ændre regler

Advokat for Danske Bank-whistleblower kritiserer Danmark for at have en af verdens ringeste systemer til at beskytte whistleblowere.

Hvidvask i Danske Bank
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) lytter interesseret til whistlebloweren i Danske Banks hvidvasksag, Howard Wilkinson. Foto: Liselotte Sabroe.

Danmark er blandt verdens ringeste til at beskytte sine whistleblowere. Sådan lyder pointen fra advokaten til en af landets mest kendte af slagsen, Howard Wilkinson, som i fire e-mails i 2013 og 2014 advarede internt i Danske Bank om potentiel hvidvask i den estiske filial.

»Jeg repræsenterer hr. Wilkinson i forhold til at optræde hos den danske anklagemyndighed og foran Folketinget, og jeg er ret rystet. Vi er igen og igen blevet fortalt, at han (Howard Wilkinson, red.) kan blive sagsøgt, holdt ansvarlig, og at der ingen privilegier er i forhold til at rapportere sådanne handlinger eller identificere dem, der har gjort noget forkert,« siger advokat Stephen M. Kohn og henviser til organisationen Blueprint for Free Speech, som rangordner alle europæiske lande efter deres whistleblowerbeskyttelse, og hvor Danmark angiveligt i 2018 lå på sidstepladsen på grund af manglende whistleblowerlovgivning...

BRANCHENYT
Læs også