Finans
0

Milliardudlodninger på vej?: Britiske banker afventer rapport onsdag

Bank of England offentliggør i næste uge resultatet af sin årlige stresstest af de britiske banker, og udfaldet vil være afgørende for, hvor meget bankerne kan udlodde til deres aktionærer i form af udbytter og aktietilbagekøb i de kommende år.

Efter at britiske banker under finanskrisen fik mange milliarder i skatteyderfinansierede hjælpepakker, har centralbanken flere gange gentaget, at de nu er tilstrækkeligt velpolstrede til at kunne modstå ekstreme teoretiske chok.

Derfor har den også anerkendt, at det ikke er behov for at gøre testene endnu skrappere, skriver Reuters, hvilket giver forhåbninger om et positivt udfald af testene, når de offentliggøres onsdag, 28. november, kl. 8 dansk tid.

Ifølge Reuters har Barclays, Lloyds og Royal Bank of Scotland (RBS) alle signaleret planer om at øge udbyttebetalingerne og aktietilbagekøbene med henblik på returnere overskydende kapital til investorerne, som har set bankernes aktier falde på frygt for konsekvenserne af briternes exit fra EU.

Analytikere estimerer, at Lloyds kan returnere op imod 12 mia. pund gennem udbytter og aktietilbagekøb over de næste tre år, mens RBS kan sende 7 mia. pund i aktionærernes lommer i samme periode.

Chefen for RBS, Ross McEwan, har tidligere givet udtryk for, at banken overvejede alle muligheder, men at den var nødt til at komme på den anden side af stresstesten.

BRANCHENYT
Læs også