Finans
0

Danske Bank: Dybvad holder kursen, vurderer analytikere

Den 7. december afholdes generalforsamling i Danske Bank, hvor det ventes, at banken vil udpege Karsten Dybvad til formand for bankens bestyrelse. Foto: Mik Eskestad

Det vil ikke få den store betydning for Danske Banks daglige forretning, når banken får ny formand, som efter alt at dømme bliver Dansk Industris direktør Karsten Dybvad, vurderer analytikere.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Den 7. december afholdes ekstraordinær generalforsamling i Danske Bank, hvor det ventes, at banken vil udpege Karsten Dybvad, der er adm. direktør i Dansk Industri, til formand for bankens bestyrelse - indstillet af storaktionær med 21 pct. af aktierne, A.P. Møller Holding.

- Rent forretningsmæssigt ligger der ikke noget incitament for at ændre noget. Det, de foretager sig, fungerer, og banken har et fint forretningsmæssigt momentum, siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank, til Børsen.

Lars Krull, der er seniorforsker på Aalborg Universitet, vurderer, at det ikke er Danske Banks forretning, som Karsten Dybvad skal ændre på, men bankens ansigt udadtil. Det kan ifølge seniorforskeren betyde, at Karsten Dybvad vil holde direktionen i kort snor for at give omverdenen det rette indtryk.

Karsten Dybvad afløser - hvis han vælges som formand - den nuværende formand for Danske Banks bestyrelse gennem de sidste ti år, Ole Andersen.

BRANCHENYT
Læs også