Finans
0

Nordeas børshul blev lukket i 2015 efter frygt for misbrug

Foto: AP Photo/Jessica Gow

En lovændring i 2015 har sat en stopper for det hul i børsreglerne, som Nordea brugte til at tilbyde kunder hjælp til at omgå de såkaldte flagningsregler.

Det skriver Børsen.

Brugen af derivater til at omgå flagningsreglerne for storaktionærer, som Nordea tilbød sine kunder det i slutningen af 00'erne, er ikke længere lovligt. Før 2015 var det ikke nødvendigt at oplyse markedet om et køb af mere end 5 pct. i et selskab, hvis der var tale om instrumenter, som fulgte aktiekursen. Af frygt for Nordeas misbrug af reglen skal ejerskabet af et derivat i dag, ifølge Finanstilsynet, medtælles ved opgørelsen af positionen.

En præsentation fra Equity Finance-afdelingen i Nordea fra 2007 viste ifølge Børsen, at der blev tilbudt løsninger, som kunne hjælpe kunder, der ønskede at overtage et børsnoteret selskab.

- Opfattelsen var, at det var lovligt, men alle var fuldt bevidste om, at det var i strid med ånden i børsreglerne, lød det i sidste uge fra en kilde med kendskab til Equity Finance-afdelingen, ifølge Børsen.

Danske Bank og Jyske Bank afviser, at der på noget tidspunkt er blevet tilbudt den type løsninger hos dem. Nordea ønskede i sidste uge ikke at kommentere på løsningerne, da banken ikke kunne få udleveret præsentationen, men understreger over for avisen, at banken ikke tilbyder produkterne i dag.

BRANCHENYT
Læs også