Finans
0

Direktør stopper i stort realkreditselskab - skifter til fintech-selskab

Nordea Kredit skal til at lede efter en ny direktør. Peter Smith fratræder - han går til fintech-virksomheden Lunar Way.

Ét af landets største realkreditselskaber skal i gang med at lede efter en ny kaptajn. Peter Smith (37) har nemlig valgt at forlade Nordea Kredit til fordel for "et nyt job uden for Nordea Kredit", oplyser realkreditselskabet i en meddelelse.

"Jobbet uden for Nordea" bliver hos fintech-virksomheden Lunar Way, hvor Peter Smith bliver en del af selskabets ledelses team, skriver Lunar Way i en pressemeddelelse.

»Peter Smith vil fortsætte som adm. direktør, indtil en afløser er fundet, dog senest 8. februar 2019,« skriver Nordea Kredit i meddelelsen.

Lunar Way er en dansk fintech-virksomhed etableret i Aarhus 2015.

Bag Lunar Way står blandt andre it-iværksætter Ken Villum Klausen,​ ​bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen, der også er tidligere koncerndirektør hos Nykredit, samt forhenværende formand for Finansiel Stabilitet.

Derudover er Tuva Palm, tidligere CTO og CPO hos Nordnet Bank, samt chef i Klarna, også en del af Lunar Ways bestyrelse.

Peter Smith begyndte sin karriere i Nordea tilbage i 2007, og han har i store dele af sin karriere været tæt på eller en del af topledelsen. Inden han blev chef for Nordea Kredit i 2016 havde han således fungeret som rådgiver for direktionen, og i 2012 blev han kåret som et af de 100 største talenter i dansk erhvervsliv af Berlingske.

Karrieren i Nordea blev i 2013 afbrudt af orlov og et ophold i USA, hvor Peter Smith brugte tiden på at tage en MBA. I 2014 blev Peter Smith hentet tilbage til Danmark af Peter Lübecker, der var daværende chef for Nordea i Danmark.

Hjemme i Danmark blev Peter Smith chef for ledelsessekretariatet i Nordea i Danmark, inden han altså i 2016 blev chef for Nordea Kredit.

»Da Peter Lybecker spurgte, om jeg ville have jobbet, tænkte jeg ikke mange sekunder. Der er intet andet sted i banken, hvor man gør så stor forskel for kunderne, der jo står foran deres livs største investering, når de skal købe bolig. Og det tænder mig supermeget,« udtalte Peter Smith i forbindelse med udnævnelsen til chef for Nordeas realkreditselskab til Finanswatch.

Nordea Kredit nævner i meddelelsen ikke noget om, hvorvidt man har en afløser til Peter Smith klar i kulissen.

BRANCHENYT
Læs også