Finans
0

Mærsk-barnebarnet Robert Uggla: Det var en god dag for aktionærerne og Danske Bank

Der var stor opbakning til Mærsk-kandidaterne på Danske Banks generalforsamling. Det glædede hovedaktionæren.

Robert Uggla og Mærsks kandidater til Danske Banks bestyrelse fik væsentligt flere stemmer end den tredje kandidat. Foto: Gregers Tycho

Det var en glad og tilfreds A. P. Møller Holding-direktør, som Finans fangede få minutter efter, at han og Mærsk-klanen havde fået gennemtrumfet deres ønskede udskiftninger i Danske Banks bestyrelse.

»Det er en vigtig dag for banken og aktionærerne, og jeg er meget taknemmelig for den support, vi fik – der var stor opbakning til Karsten Dybvad og Jan Thorsgaard Nielsen. Så det var en god dag for aktionærerne og banken,« sagde Robbert Uggla til Finans.

Forinden havde han fra talerstolen på den ekstraordinære generalforsamling begrundet A. P. Møller Holdings bevæggrunde for at skifte ud i Danske Banks bestyrelse.

»Jeg ønsker at pointere, at vi som aktionærer ser på den samlede bestyrelse og ikke kun på enkelte medlemmer, som nu kandiderer til bestyrelsen. Vi vurderer altså, at Karsten og Jan har et sæt kompetencer og værdier, som sammen med resten af bestyrelsen kan sætte rammerne for den meget store opgave, som banken står overfor,« sagde han med henvisning til de nyvalgte Karsten Dybvad og Jan Toftegaard Nielsen, som hver fik ca. 450 mio. stemmer. Den tredje kandidat, Arne Bostrøm, fik 136.252 stemmer.

»Som aktionær ønsker, vi at banken får styr på compliance. Får gennemlyst kultur, processer og systemer. Og at banken på en fornuftig måde får afsluttet det selv, som er relateret til Estland. Men lad mig også pointere – A. P. Møller Holding er klar over, at banken er en virksomhed. En virksomhed, som møder tough konkurrence ikke mindst fra banker med hovedkontor i Oslo, Stockholm og Helsingfors. Disse sager og bankens fokus på compliance må ikke resultere i, at bankens mange dygtige medarbejdere sidder på hænderne,« sagde Robert Uggla fra talerstolen.

Han lagde ikke skjul på, at der venter et langt sejt træk for Danske Bank og den nye bestyrelse.

»Der er en lang vej tilbage for Danske Bank, men med det sagt: Jeg er som kunde i banken og som aktionær overbevist om, at den fornyede bestyrelse sammen med direktionen og ansatte kan løse opgaven,« sagde Robert Uggla.

BRANCHENYT
Læs også