Finans

Saxo Bank enig med hollandsk bank om overtagelse til 3,2 mia. kr.

Saxo Bank er blevet enig med hollandske Binckbank om en overtagelse.

Foto: PR

Saxo Bank har indgået en aftale med Binckbank om at overtage samtlige aktier i den hollandske bank. Det oplyser Saxo Bank i en meddelelse mandag morgen.

Saxo Bank betaler knap 3,2 mia. kr. for Binckbank, der ligesom Saxo Bank ikke er en traditionel bank, men en børsmægler, hvor det foruden aktiehandel er muligt at indgå gearede væddemål af forskellige slags.

Købstilbuddet på 3,2 mia. kr. betyder, at Saxo Bank betaler 6,35 euro pr. aktie i Bincbank, som handlede til 4,72 euro pr. aktie, da børsen i Amsterdam lukkede fredag. Det svarer til en præmie på 35 pct.

Overtagelsen anbefales enstemmigt af bestyrelsen i både Saxo Bank og Binckbank, og Saxo Bank har finansieringen på plads, lyder det i meddelelsen. Det ventes, at handlen lukkes i tredje kvartal 2019.

»At kombinere Binckbank med Saxo Bank er en win-win for alle parter. Kunderne får bedre produkter, platforme og tjenester, medarbejderne vil drage fordel af bedre karrieremuligheder, og vi får den nødvendige skala til at investere yderligere i teknologi og i vores ansatte,« udtaler Saxo Banks medstifter og adm. direktør, Kim Fournais, i meddelelsen.

Binckbank blev etableret i 2000 og blev børsnoteret i Amsterdam i 2007. I 2017 omsatte Binckbank for knap 149 mio. euro og fik et nettoresultat på 34,4 mio. euro.

Det er kun få måneder siden, at Saxo Bank fik nye medejere i form af kinesiske Geely samt finske Sampo. Det skete via en handel, som værdiansatte det danske firma til omkring 10 mia. kr.

Læs også
Top job