Finans

De store danske investorer holder fast i Danske Bank

Danske Bank fastholder sin førsteplads, når det kommer til aktiehandel.

Foto: Mads Claus Rasmussen

En ny måling viser, at Danske Bank er bedst til at handle med danske aktier. Derfor har banken aldrig været mere populær blandt de største danske investorer.

Det skriver Børsen.

Mens Danske Banks aktiekurs i år - blandt andet på grund af bankens hvidvasksag - er faldet med over 40 pct., viser undersøgelsen, der er foretaget af analysefirmaet Prospera, at Danske Bank fastholder sin førsteplads og øger afstanden til nummer to, når det kommer til at aktiehandel.

Pensionskassen MP Pension, der ellers har rettet kritik mod Danske Bank under hvidvasksagen, er ikke overrasket over undersøgelsen.

- At Danske Bank går frem flugter egentlig fint med det, som har været vores budskab. Vores kritik af Danske Bank er ikke og har ikke været en kritik af kerneforretningen og bankens medarbejdere, som vi intet har at udsætte på. Som stor institutionskunde kan vi godt skille de to ting ad, og vi synes åbenbart som mange andre, at vi i det daglige får en god service fra Danske Bank, siger investeringsdirektør Anders Schelde til Børsen.

Danske Banks placering på listen skyldes, ifølge Børsen, at banken blandt andet har fået særligt høje karakterer for "execution", som er evnen til at handle aktier uden den store kurspåvirkning.

Læs også
Top job