Finans

Storbank får millionbøde for at holde på døde kunders penge

Santander har fået en bøde på over 32 mio. pund af de britiske myndigheder, fordi banken ikke har udbetalt penge til arvingerne fra flere tusinde afdøde kunder.

Storbanken Santander har fået en kæmpe bøde af de britiske myndigheder. Foto: AP

Den britiske afdeling af den spanske storbank Banco Santander er blevet idømt en bøde på 32,8 mio. pund af de britiske myndigheder, fordi banken i en lang række tilfælde ikke har overført penge fra afdøde kunder til kundernes arvinger.

Bøden svarer til et beløb på ca. 270 mio. danske kroner og er den største bøde, der er uddelt af det britiske finanstilsyn i år.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg drejer det sig om i alt 183 mio. pund, svarende til 1,5 mia. danske kroner, som banken ikke overførte til de afdøde kunders arvinger. Ifølge det britiske finanstilsyn er ca. 40.400 kunder i banken berørt af sagen.

Samtidig får Santander også bøden, fordi banken ikke underrettede det britiske finanstilsyn hurtigt nok, da banken blev klar over fejlen. Det var ifølge tilsynet en fejl i banken udbetalingsproces, der var hovedårsagen til de manglende udbetalinger.

»Det tog for lang tid at identificere fejlene, og derefter for lang tid at rette dem,« lyder det fra det britiske finanstilsyn.

Santander har i en pressemeddelelse undskyldt sagen og vil nu overføre pengene til de berørte arvinger.

Med bøden til Santander har det britiske finanstilsyn, Financial Conduct Authority, i år uddelt bøder for samlet 60,5 mio. pund til forskellige aktører i finansbranchen.

Læs også
Top job