Finans

Danske Bank nedjusterer

Forventningerne for 2018 nedjusteres til et resultat efter skat på omkring 15 mia. kr., hvor banken tidligere forventede et resultat for året på 16-17 mia. kr.

Foto: Miriam Dalsgaard

Landets største bank skruer nu ned for forventningerne til indtjeningen i indeværende år. Vanskelige forhold på finansmarkederne betyder, at Danske Bank nu regner med et resultat efter skat på omkring 15 mia. kr. mod tidligere 16-17 mia. kr.

Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen torsdag aften.

»Justeringen af forventningerne skyldes primært, at de vanskelige forhold på de finansielle markeder, som vi oplevede i de første tre kvartaler af 2018, er yderligere forværret i fjerde kvartal,« udtaler finansdirektør Christian Baltzer.

Forventningerne til indtjeningen er stadig forbundet med usikkerhed. Men Christian Baltzer understreger, at udviklingen i den underliggende forretning fortsat er god.

»Indlån er på et fortsat stabilt niveau, mens vi oplever udlånsvækst, især i Norge og Sverige, hvor væksten blandt andet er drevet af partnerskabsaftaler. I Danmark er udviklingen i kerneforretningen fortsat stabil,« udtaler Christian Baltzer.

De udfordrende forhold på finansmarkederne har ifølge Danske Bank især påvirket handelsindtægterne på obligationsmarkederne negativt. Men også de såkaldte performancerelaterede gebyrer er negativt påvirket.

»Derudover er Non-core påvirket negativt af en værdijustering på 0,2 mia. kr. Forventninger til alle øvrige poster, herunder nettorenteindtægter, er uændrede,« skriver Danske Bank i fondsbørsmeddelelsen.

Nedjusteringen kommer på et tidspunkt, hvor Danske Bank kæmper med den hvidvaskskandale, der har sendt banken ud i et historisk stormvejr.

Danske Bank offentliggør årsrapport for 2018 den 1. februar 2019.

Læs også
Top job