Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nykredit-boss er på vej ud i kulden som topkandidat i Danske Bank

Headhunteren Korn Ferry ser ud til at miste opgaven med at finde en ny topchef til landets største bank. Det er dårligt nyt for Nykredits topchef, Michael Rasmussen.

Hvidvask i Danske Bank
Mærsk-chef Robert Uggla (th.) har som den største aktionær fået Karsten Dybvad indsat som Danske Banks formand, og dermed står Dybvad nu i spidsen for arbejdet med at finde bankens kommende topchef. Arkivfoto: Lars Krabbe

Danske Bank vil have friske kræfter sat på opgaven med at finde bankens kommende topchef.

Banken er i gang med at holde kaffemøder med headhuntere, og den proces kan meget vel ende med et farvel til den nuværende headhunter på opgaven, Folke-Friis Frederiksen fra Korn Ferry.

Ifølge Finans’ oplysninger har banken ikke været tilfreds med det kandidatfelt, som Korn Ferry har arbejdet med, og hvor Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, ifølge Finans’ oplysninger har figureret højt på listen.

Det er en proces, vi kigger på med friske øjne.

Kenni Leth, pressechef i Danske Bank

Bankens beslutning om at afsøge markedet for headhuntere ser derfor ud til at være skidt nyt både for Korn Ferry og Michael Rasmussen, som flere kilder peger på ikke længere er en af favoritterne til jobbet.

»Vi er fortsat i gang med processen med at finde en ny topchef, og som Karsten Dybvad (Danske Banks nye bestyrelsesformand – red.) har sagt tidligere, er det en proces, vi kigger på med friske øjne. Derudover har vi ingen kommentar,« siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank.

Ifølge Finans’ oplysninger overvejer Danske Bank at koble headhunteren Spencer Stuart på sagen. Derudover har banken mødtes med yderligere en headhunter.

Spencer Stuart er allerede inde i folden. Således er det ifølge Finans’ oplysninger Spencer Stuart, der skal finde de minimum to nye bestyrelsesmedlemmer, som skal vælges på den kommende ordinære generalforsamling til marts. Her trækker næstformand Carol Sergeant og det menige medlem, Rolv Erik Ryssdal, sig.

Spencer Stuart er angiveligt også en af de headhuntere, som har haft opgaven med at finde Danske Banks nye formand, Karsten Dybvad. En opgave, som flere headhuntere var involveret i, og som var atypisk, fordi hovedejeren, A. P. Møller Holding, gennemtvang en udskiftning af den hidtidige formand, Ole Andersen. Derfor har A. P. Møller Holding stået for dialogen med headhunterne i den forbindelse.

Hverken Michael Rasmussen, Korn Ferry eller Spencer Stuart ønsker at kommentere oplysningerne i denne artikel.

BRANCHENYT
Læs også