Finans

Verdens bedst betalte bankdirektør får lønforhøjelse

Lønpakken til Jamie Dimon, der står i spidsen for den amerikanske storbank JPMorgan Chase, vokser med mere end 5 pct. efter rekordår.

James Dimon adm. direktør i JP Morgan Chase. Foto: AP/Kevin Wolf

Jamie Dimon kan grine hele vejen til arbejde. Topchefen i den amerikanske storbank JPMorgan Chase, der tidligere har været den bedst betalte bankdirektør i verden, har nemlig fået en lønforhøjelse, skriver CNN på baggrund af bankens indberetninger til myndighederne.

Den amerikanske bankchefs samlede lønpakke for 2018 nåede op på 31 mio. dollars, svarende til lidt over 200 mio. kr. Det svarer til en stigning på 5 pct. fra 2017, hvor Jamie Dimons lønpakke var på 29,5 mio. dollars.

Lønforhøjelsen til Jamie Dimon kommer, efter at JPMorgan Chase tidligere på ugen kunne offentliggøre et rekordregnskab. Banken kom ud af 2018 med et overskud på 32,5 mia. dollars svarende til mere end 212 mia. kr. Det er det største overskud i bankens historie.

I indberetningen til de amerikanske myndigheder begrunder bestyrelsen i JPMorgan Chase netop »den stærke performance« i 2018.

Lønpakken til Jamie Dimon i 2018 bestod af en grundløn på 1,5 mio. dollars og en bonus på 29,5 mio. dollars. Ser man på selve bonussen, bestod den af en kontant bonus på 5 mio. dollars samt aktier for 24,5 mio. dollars.

Jamie Dimon har stået i spidsen for JPMorgan Chase siden 2005. Han blev en del af storbanken, da JPMorgan Chase i 2004 overtog Bank One, hvor Jamie Dimon sad for bordenden på direktionsgangen.

BRANCHENYT
Læs også