Finans

Deutsche Bank kan tvinges ud i Commerzbank-fusion til sommer

Foto: PR

Deutsche Bank kan blive tvunget ud i en regeringsstøttet fusion med Commerzbank allerede til sommer, hvis banken ikke lykkes med at løse de finansielle udfordringer, den står over for. Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder omkring toppen af Deutsche Bank.

Diskussionerne og rygterne om en mulig fusion mellem de to kørte i store dele af sidste år, og i efteråret skrev nyhedsmagasinet Der Spiegel, at den tyske regering begyndte at se et stort lys i en sammenlægning for at redde Deutsche Bank.

Sidst på året blev den tyske stats indblanding i sagen intensiveret, da regeringen udtrykte et ønske om at lempe nogle af reglerne for fusioner for at gøre det lettere for de to parter at slå pjalterne sammen.

Deutsche Bank har allerede flaget, at fjerde kvartal sidste år var svagt, og derfor venter mange nu i spænding på fredagens årsregnskab, hvor der kommer tal på udviklingen.

Ud over vanskeligheder på nogle uhyre volatile finansielle markeder i de sidste måneder af sidste år, som også har ramt en stribe andre banker og forsikringsselskaber, slås Deutsche Bank også med sin indblanding i hvidvaskskandalen i Danske Bank.

Her har Deutsche Bank nemlig stået for mange af transaktionerne for den skandaleramte estiske filial i Danske Bank, har flere medier tidligere rapporteret. Involveringen i sagen udløste i november sidste år en stor razzia i flere af bankens bygninger, hvilket også skulle have kostet mange penge, har Deutsche Bank fortalt.

Alt imens er Deutsche Banks topchef, Christian Sewer, i færd med at gennemføre en større omgang restruktureringer med fokus på omkostningsbesparelser og en stabilisering af markedsandelene efter et par vanskelige år.

Med til historien hører det også, at den tyske stat fortsat sidder på en betydelig ejerandel i Commerzbank efter at have reddet den bank ud af vanskelighederne omkring finanskrisen.

Christian Sewer selv har tidligere afvist nogen form for fusioner eller sammenlægninger før tidligst i 2020.

BRANCHENYT
Læs også