Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Bank sender redningskrans til dankortet

Danske Bank har indgået en fem-årig aftale med Nets om at udvikle dankortet, og banken går dermed i stik modsatte retning af Jyske Bank-direktør Anders Dam.

Hvidvask i Danske Bank
Danske Bank har offentliggjort regnskab for 2018 fredag. Foto: Danske Bank.

Danske Bank vil udvikle dankortet, som i årevis har været danskernes foretrukne betalingsmiddel. Sådan lyder det fra Danske Banks midlertidige adm. direktør Jesper Nielsen ved regnskabsaflæggelsen i Danske Banks hovedsæde i midten af København.

Banken har indgået en fem-årig udviklingsaftale med betalingsgiganten Nets om at udvikle dankortet. Aftalen er en reaktion på kundeefterspørgsel, understreger Jesper Nielsen.

»Man må sige, at det viser sig, at der er en klar efterspørgsel og der er nogle klare følelser for dankortet som danskernes betalingsmiddel. Det må man tage ad notam, når man lever af at betjene kunder. Det er i virkeligheden bare det, vi har gjort - vi har sagt fint nok, hvis det ønske er så stærkt, så er det noget, vi som bank skal leve op til. Længere er den ikke,« siger han.

I begyndelsen af januar meldte Jyske Banks adm. direktør Anders Dam, at banken ville ophøre med at udstede det populære visa-dankort. I stedet skulle Jyske Banks kunder vælge mellem et visakort og et dankort eller vælge begge kort. Udmeldingen har vakt stor furore blandt andet fra Dansk Erhverv og detaihandelsgiganter som Salling Group og Coop.

Anders Dams udmelding blev udlagt som et dødsstød til dankortet som selvstændigt betalingsmiddel. Nu vælger Danske Bank så at bakke op om dankortet som fremtidigt betalingsmiddel for danskerne.

Den aftale, som gælder lige nu, er lavet mellem bankerne i fællesskab og Nets, og den udløber den 31. december 2019. Nu er Danske Bank så gået i udbrud og har indgået en selvstændig aftale med Nets for at sikre, at Danske Banks kunder også vil få udstedt Dankort efter 2019.

I Nets er adm. direktør Bo Nilsson glad for aftalen med Danske Bank.

»Vi er glade for, at Danmarks største bank har besluttet fortsat at udstede Dankort, som vi kender det i dag, i de næste fem år. Den beslutning udgør et vigtigt skridt på vejen mod at skabe en stabil ramme for fremtidens Dankort, så det kan bevare og udvikle sin position i samfundet som et sikkert, innova-tivt og omkostningseffektivt betalingsmiddel,« siger Bo Nilsson.

BRANCHENYT
Læs også