Finans

Dansk-pakistaneren i containeren tog 5 pct. for at udskrive fiktive regninger

Operation Greeds økonomiske hjerte var en evig strøm af fiktive regninger i opsigtsvækkende svindelsag.

De, der betalte regningerne,  kunne efterfølgende hente 85 procent af de indbetalte beløb i en kontorcontainer i Brøndby. (Foto: Linda Johansen)

Politiet havde ved en hemmelig ransagning af tiltalte SA’s Bentley Continental Supersport spejlet hele indholdet af hans Macbook Air placeret i en Louis Vuitton-computertaske. De aflyttede hans telefoner døgnet rundt. Og hans arbejdsplads i en kontorcontainer på Vibeholms Allé i Brøndby var overvåget såvel ude- som indefra, mens spyware installeret på SA’s computer sladrede til politiet om hvert et tastetryk. Måske derfor havde den kraftige dansk-pakistaner valgt - i hvert fald delvist - at gå til bekendelse i en af Danmarks mest omfattende sager om systematisk moms-og skattesvindel, Operation Greed.

Den 25-årige mand kunne i retten berette om, hvordan han havde troppet op på et kontor på Amager Landevej, hvor tre dansk-pakistanske brødre, der ligeledes er blandt de tiltalte i sagen, havde deres gang. Det var sådan et lidt utraditionelt kontor med 60-tommers tv, hvor folk, der lagde vejen forbi, kunne se cricket- og fodboldskampe. Og ude i det lille svaleskab i baglokalet kunne man hente sig lidt vin...

BRANCHENYT
Læs også