Nordeas bestyrelsesformand går af - afløser er på plads

Björn Wahlroos stopper som bestyrelsesformand i den nordiske storbank.

Björn Wahlroos Nordea-formand. Foto: Juha Törmälä

Nordea magtfulde bestyrelsesformand Björn Wahlroos er snart fortid i den nordiske storbank. Det oplyser Nordea i en fondsbørsmeddelelse, hvor bestyrelsens nomineringsudvalg har offentliggjort sine forslag til den ordinære generalforsamnling den 28. marts.

»Björn Wahlroos har meddelt nomineringsudvalget, at han har til hensigt at udtræde af bestyrelsen for Nordea Bank Abp,« skriver banken i meddelelsen.

Det er planen, at Björn Wahlroos skal erstattes af Torbjörn Magnusson, der i dag er bestyrelsesformand for Topdanmark. Denne post forlader Torbjörn Magnusson dog, da han ikke genopstiller til valget, oplyser Topdanmark.

Finske Björn Wahlroos har siddet i Nordeas bestyrelse siden 2008, og i 2011 overtog han posten som bestyrelsesformand.

Björn Wahlroos har dermed været formand i en periode, hvor banken har trukket overskrifter. Både i forbindelse med Panama-lækket, hvidvask og en flytning af bankens hovedsæde. Björn Wahlroos har også selv trukket overskrifter.

Det skete f.eks. i forbindelse med et arrangement i den danske pensionskæmpe PFA, hvor Nordea-formanden kom med sit syn på Europa, bankreguleringen og mennesker generelt.

»Nu støder jeg nok nogen. Men ca. 80 procent af folk er idioter. I det mindste når det kommer til penge. Finanssektoren handler om at flytte penge fra de 80 procent uden ideer til de 20 procent af folk, der rent faktisk har ideer. Finanssektoren er en tunnel, der tager penge fra idioter til folk, der er bedre med penge, så alle får det bedre, både idioterne og de andre,« lød det dengang fra Wahlroos.

BRANCHENYT
Læs også