Finans
0

Utætte ruder og beskadiget marmor: Næste år skal Nationalbanken rykke ud af ikonisk bygning

Nationalbankens nuværende bygning skal renoveres. Det kan komme til at vare op til fire år.

Nationalbankens bygning blev opført mellem 1965 og 1978. Foto: Liselotte Sabroe

Danmarks Nationalbank skal næste år rykke ud af sin ikoniske bygning i en periode på op til fire år. Flytningen skyldes, at bygningen er så slidt, at den skal renoveres.

Det skriver Børsen Pro.

»Vi har mange marmorplader, der er beskadigede, og problemer med beskadigede og utætte ruder. Faktisk oplever jeg selv, at der trænger vand ind på mit hjørnekontor, når det regner,« siger Lone Mortensen, der har titel af chief operating officer i Nationalbanken, til Børsen Pro.

Nationalbankens nuværende bygning blev tegnet af Arne Jacobsen, og den blev opført i perioden fra 1965 til 1978. Bygningen blev fredet tilbage i 2009.

Renoveringen betyder, at de ca. 400 medarbejdere i Nationalbanken skal rykke ind i nye lokaler.

»Vi ved endnu ikke, hvor vi skal være, ud over at det skal være i København. Men vi er i gang med at undersøge, hvilke pladsbehov vi har. Og så har vi også nogle helt særlige sikkerhedskrav, som også skal opfyldes. Men vi er helt klar over, at vi ikke får en bygning som denne, så vi bliver nødt til at gå på kompromis,« siger Lone Mortensen.

Flytningen vil bl.a. betyde, at der skal findes en løsning på Nationalbankens opbevaring af kontanter. I Nationalbankens kælder bliver der nemlig opbevaret nye og gamle sedler og mønter.

»Vi har en masse problemstillinger, som vi skal have taget stilling til, herunder også i relation til seddellageret. Men det er ikke noget, som vi har truffet beslutning om endnu,« siger Lone Mortensen.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også