Finans
0

Finanstilsynets formand holder fast i posten efter politisk pres

Politisk pres fra Socialdemokratiet preller af på Finanstilsynets bestyrelsesformand. Han har ikke tænkt sig at gå af før tid.

David Lando afviser at gå af som formand for Finanstilsynet. Foto: Copenhagen Business School

En spritny bestyrelse til Danmarks finansielle vagthund Finanstilsynet. Sådan lød det kontante budskab fra Socialdemokratiet tidligere i dag. Men Finanstilsynets formand, David Lando, afviser at forlade sin bestyrelsespost.

Heller ikke hans kollegaer i bestyrelsen bør gå af, mener han.

»At gå før tiden ville være i modstrid med den opgave, som vi er sat til at varetage. Jeg er trist over, at der sås tvivl om mine ekstremt dygtige kollegers integritet og kompetence,« siger David Lando i et skriftligt svar til Berlingske.

Socialdemokratiet fremsatte tirsdag en række forslag til ændringer for Finanstilsynet. Bl.a. mener partiet, at man først skal kunne sidde på de øverste bestyrelsesposter i tilsynet efter en længere karensperiode på op til fem år, hvis man har en fortid som direktions- eller bestyrelsesmedlem i den finansielle sektor.

»Vi mener ikke, at Finanstilsynet kan holde til debatten om bestyrelsesmedlemmernes tidligere engagementer i finanssektoren. Derfor er der behov for, at vi starter på en frisk og udpeger en ny bestyrelse,« har Morten Bødskov, erhvervsordfører i Socialdemokratiet, sagt til Finans.

Netop David Lando har været i fokus i den forbindelse, da han har haft en bestyrelsespost i en fond, som blev brugt til spekulation i sagen om udbetaling af udbytteskat.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har efter en redegørelse fra hovedpersonen selv været ude at sige, at David Lando ikke har gjort noget galt.

David Lando blev valgt som ny formand for Finanstilsynet i 2018 og er udpeget som formand for en to-årig periode.

»Politikerne har lavet loven på denne måde præcis for at sikre, at bestyrelsen er uafhængig. Det er bestyrelsens opgave at sikre, at Finanstilsynet fører tilsyn i overensstemmelse med den lovgivning, som Folketinget har vedtaget uden at ligge under for et politisk pres i den ene eller den anden retning,« lyder det fra David Lando til Berlingske.

BRANCHENYT
Læs også