Finans

Tysk finanstilsyn stopper short-salg af tysk tech-aktie

Det tyske finanstilsyn har tidligere holdt ekstra øje med Wirecard, der kom ind i DAX-indekset i 2018, efter at der i begyndelsen af februar kom nye meldinger om fusk i selskabets afdeling i Singapore. Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Det tyske finanstilsyn, Bafin, har sat en stopper for shorting af aktierne i tyske Wirecard, der gør sig inden for betalingsteknologi. Det skriver Bloomberg News.

Bafin har udstedt et forbud mod at optage nyt shortpositioner i aktien og øge allerede eksisterende shortpositioner. Forbuddet er gældende frem til midnat den 18. april.

Det tyske finanstilsyn har tidligere holdt ekstra øje med Wirecard, der kom ind i DAX-indekset i 2018, efter at der i begyndelsen af februar kom nye meldinger om fusk i selskabets afdeling i Singapore.

Aktien dykkede umiddelbart efter nyheden med 30 pct., men genvandt noget af det tabte kort tid efter, da hverken selskabet selv eller det advokatfirma, som Wirecard havde ansat til at undersøge sagen, fandt afgørende beviser for, at der skulle være foregået noget ulovligt i Wirecards afdeling i Singapore.

Shorting er spekulation i kursfald. Det sker ved, at investeringsbanker "låner" aktier i et selskab, hvorefter de sælger dem for at købe dem billigere tilbage, når aktiekursen falder, og derved score gevinsten.

BRANCHENYT
Læs også