Finans

Hedgefond vil sagsøge tysk finanstilsyn efter shorting-forbud

Det tyske finanstilsyn har tidligere holdt ekstra øje med Wirecard, der kom ind i DAX-indekset i 2018, efter at der i begyndelsen af februar kom nye meldinger om fusk i selskabets afdeling i Singapore. Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Britiske Crispin Odey, der står i spidsen for hedgefonden Odey Asset Management, siger til Bloomberg News, at det tyske finanstilsyn, Bafin, har åbnet døren for potentielle retssager, efter at finanstilsynet mandag morgen har sat en stopper for shorting af aktierne i tyske Wirecard, der gør sig inden for betalingsteknologi.

Hedgefonden, der har satset på kursfald i Wirecard-aktien, holder en position på 0,80 pct. af aktiekapitalen.

- Det er en meget farlig ting, som de (det tyske finanstilsyn, red.) har valgt at gøre over weekenden. Vi er meget opsatte på, hvad vi måske er i stand til foretage af sagsanlæg mod Bafin, siger Crispin Odey til Bloomberg News.

Han understreger, at myndighederne er nødt til at være sikre på, at ansatte i Wirecard ikke har medvirket til forseelser, inden at myndigheden satte en stopper for shorting af selskabets aktier.

Det tyske finanstilsyn har tidligere holdt ekstra øje med Wirecard, der kom ind i DAX-indekset i 2018, efter at der i begyndelsen af februar kom nye meldinger om fusk i selskabets afdeling i Singapore. Det var erhvervsmediet Financial Times, som mente at vide, at der skulle være fundet fusk sted.

Aktien dykkede umiddelbart efter nyheden med 30 pct., men genvandt noget af det tabte kort tid efter, da hverken selskabet selv eller det advokatfirma, som Wirecard havde ansat til at undersøge sagen, fandt afgørende beviser for, at der skulle være foregået noget ulovligt i Wirecards afdeling i Singapore.

Shorting er spekulation i kursfald. Det sker ved, at investeringsbanker "låner" aktier i et selskab, hvorefter de sælger dem for at købe dem billigere tilbage, når aktiekursen falder, og derved score gevinsten.

Det tyske finanstilsyn har ikke ønsket at kommentere sagen over for Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også