Finans

Bank of America dropper Merrill Lynch for investeringsbanken

Foto: AP/Rob Carr

Bank of America dropper Merrill Lynch-navnet i sin investeringsbank-virksomhed. Det samlede navn, Bank of America Merrill Lynch, vil fremover kun være en del af bankens kapitalforvaltning. Det skriver Financial Times.

Merrill Lynch-navnet, der har mere end et århundred på bagen, vil fremover blive afkortet til Merrill og sågar fjernet fra flere af bankens forretninger. Navneskiftet skal simplificere bankens image.

Næsten alle bankens forretninger beholder dog Merrill-navnet samt det tilhørende logo af en tyr. Kun bankens investeringsvirksomhed og handelsenheder vil for eftertiden blive markedsført som Bank of America.

Bankens nye imagekampagne lægger særlig fokus på kundeservice og kan ses ved bankens nye logo med sloganet "Hvad vil du have magten til at gøre?". Tidligere har banken markedsført sig ved sloganet "Bullish on America" - et udtryk for risikovilje med fokus på investeringsafkast.

At Merrill Lynch-navnet har holdt så længe, er et bevis på brandets styrke. Sædvanligvis har Wall Street-opkøbere haft en forkærlighed for at omskabe deres opkøbs identitet, hvilket har fjernet store navne som Painewebber, Smith Barney og Dean Witter.

BRANCHENYT
Læs også