Finans

Saxo Bank lander største overskud i bankens historie

Salget af Saxo Payments til EQT var med til at hive resultatet op på 955,8 mio. kr.

Saxo Bank har haft sit bedste år nogensinde i 2018. Foto: PR

2018 blev et historisk år for Saxo Bank. Banken med hovedsæde i Hellerup nord for København kom ud af det forgangne år med et overskud efter skat på 955,8 mio. kr. Det er ikke kun mere end en fordobling i forhold til 2017. Det er samtidig det bedste resultat i bankens historie.

Resultatet er bl.a. trukket op af salget af Saxo Payments til kapitalfonden EQT. Derudover solgte Saxo Bank i 2018 Saxo Privatbank til Alm. Brand Bank.

»2018 har været et afgørende år for Saxo Bank. Vi har budt velkommen til vores nye aktionærer, Geely og Sampo, som giver os et stærkt fundament for at eksekvere på vores langsigtede strategi,« udtaler Kim Fournais, stifter og adm. direktør i Saxo Bank.

Han henviser til, at kinesiske Geely i efteråret fik myndighedernes godkendelse til at købe en majoritetspost på 52 pct. i Saxo Bank. Ved samme lejlighed satte finske Sampo sig på 19,9 pct. af aktierne i Saxo Bank.

»Vi har lanceret flere nye forbedringer, platforme, produkter og markant lavere priser til gavn for vores kunder og partnere. Det har samlet set bidraget til en stigning på 67 pct. i antal nye kunder sammenlignet med tilgangen året før,« siger Kim Fournais.

Regnskabet for 2018 viser, at det rekordstore overskud blev hentet hjem i et år, hvor de primære driftsindtægter faldt fra 3 mia. kr. til 2,8 mia. kr.

»Det lille fald i vores driftsindtægter skyldes blandt andet lavere handelsaktivitet som følge af svære vilkår på de finansielle markeder, frasalget af de sidste aktiviteter, der ikke var kerneforretning samt generelle sænkninger af vores priser,« lyder det fra Kim Fournais.

Omvendt steg kundernes indskud til handel med 9 mia. kr. fra 103,6 mia. kr. i 2017 til 112,6 mia. kr.

»Vi forventer, at væksten i nye kunder fortsætter i 2019, for vi kan se, at Saxoinvestor giver privatinvestorerne en mulighed for at få inspiration og tage kontrol over deres investeringer, som de ikke har haft før,« siger Kim Fournais.

BRANCHENYT
Læs også