Finans

Norsk verdensmester i bridge er blevet afsløret i doping

Norske Geir Helgemo har modtaget et års karantæne for at have indtaget forbudte stoffer under en Bridge-turnering.

Den tredobbelte verdensmester i kortspillet bridge, norske Geir Helgemo, er blevet taget for doping.

Det skriver det internationale bridgeforbund (WBF) på forbundets hjemmeside.

Geir Helgemo deltog i VM i Orlando i USA i september 2018, hvor han blev testet for doping, og resultatet af prøven viste, at han havde indtaget Clomifene og syntetisk testosteron.

»Dette er ikke regnet for at have nogen præstationsfremmende effekt, så det føles lidt sært for os bridgespillere. Det er mange i miljøet, som har reagereret på dommen,« siger generalsekretær i Norges Bridgeforbund, Allan Livgård, til det norske medie VG.

WBF håber på at blive medlem af den internationale olympiske komité (IOC) og er derfor underlagt det internationale antidopingagentur, Wadas, regler.

Geir Helgemo er blevet tildelt karantæne på et år, samt betaling af sagens omkostninger på godt 27.000 kr.

Geir Helgemo har afgivet forklaring over for WBF om, hvordan substanserne er endt i hans system, men den specifikke begrundelse fremgår ikke af WBF’s afgørelse.

Han er endvidere blevet strippet for alle de point, han har opnået i 2018 og har måttet aflevere medaljer og pokaler tilbage.

Da hans forskellige holdkammerater ikke har vidst noget om overtrædelsen, har de måttet beholde pointene opnået i turneringerne, men resultaterne er blevet sløjfet.

Geir Helgemo er flyttet til Monaco og repræsenterer derfor fyrstedømmet i internationale turneringer.

Læs også