Finans

Ny bølge af søgsmål i udbyttesag

Skat har anlagt anden bølge af søgsmål i New York med krav om 1,9 mia. kr.

Sagerne mod de 44 enkeltmandspensionkasser og 13 tilknyttede personer vil blive ført i den gigantiske Daniel Patrick Moynihan Building i den sydlige del af Manhattan . (AP Photo/Mark Lennihan)

Skat har hevet yderligere 44 amerikanske enkeltmandspensionskasser i retten. Kravet lyder på tilbagebetaling af 1,9 mia. kr. plus renter, som ifølge Skat er blevet svindlet op af den danske statskasse. I lighed med de mange sager som Skat sidste år fik grønt lys til at føre i USA skal de 44 nye sager behandles i US District Court tæt på Manhattans sydspids.

Hovedparten af de nye sager har forbindelse til den tyske bank North Channel Bank i Mainz, hvor et par tidligere medlemmer af bankens ledelse i Tyskland er sigtet for hvidvask i forbindelse med den danske sag. Næsten 4 mia. kr. ud af de 12,7 mia. kr., som formodede bagmænd ifølge Skat nåede at svindle Danmark for i udbyttesagen, blev kanaliseret igennem den tyske bank uden nogensinde at ryge ind på kontoen hos de amerikanske enkeltmandspensionskasser, der rent faktisk havde fået tildelt de mange penge fra Skat...

Læs også