Finans

Amerikanske myndigheder forbyder malaysisk Goldman Sachs-duo

Forbuddet er indført på baggrund af de to personers medvirken i ulovlig omdirigering af milliarder af dollar fra en malaysisk obligationsfond. Foto: AP Photo/Richard Drew

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har forbudt de tidligere Goldman Sachs-ansatte Tim Leissner og Ng Chong Hwa at operere i finanssektoren.

Det oplyste Federal Reserve tirsdag, skriver Financial Times.

Forbuddet er indført på baggrund af de to personers medvirken i ulovlig omdirigering af milliarder af dollar fra en malaysisk obligationsfond.

Tim Leissner, der er blevet idømt en bøde på 1,42 mio. dollar, har erkendt sig skyldig i anklagerne om forsøg på hvidvask samt overtrædelse af den såkaldte Foreign Corrupt Practices Act tilbage i august.

Begge anklager drejer sig om hans rolle i sagen om netop den malaysiske obligationsfond 1MDB om et underslæb på 2,7 mia. dollar ud af de 6,5 mia., der blev rejst til obligationsfonden af Goldman Sachs.

I oktober blev der rejst tiltale mod Ng Chong Hwa for lignende overtrædelser. Han venter nu på udlevering fra Malaysia til USA.

Federal Reserve begrunder forbuddet mod de tidligere Goldman Sachs-ansatte med, at deres kriminelle handlinger samt anklagernes alvorlige natur har skadet den offentlige tillid til Goldman Sachs.

Analytikere frygter, at Goldman Sachs, der er blevet stævnet i Malaysia, kan stå foran en bøde i milliardklassen for dens medvirken. Bankens administrerende direktør, David Solomon, har undskyldt til det malaysiske folk, men afviser bankens indblanding.

Læs også