Finans

Nordea: Tidligere chef mindes ikke nogen uregelmæssigheder

Flere ledelseseksperter vurderer, at blandt andre de tidligere Nordea-landechefer Peter Schütze og Michael Rasmussen havde et formelt ansvar i kraft af deres stilling som dansk landechef. Foto: Mads Claus Rasmussen

Den nuværende DSB-formand Peter Schütze, mindes ikke nogen indikationer på uregelmæssigheder, mens han var landechef for Nordea i Danmark mellem 2004 og 2011.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af sagen om, at Nordeas Vesterport-filial mellem 2004 og 2014 var centrum for hundredvis af skattelyselskaber og mistænkelige transaktioner for milliarder.

- Er der sket uregelmæssigheder i en af Nordeas filialer, skal jeg være den første til at beklage, hvis det er sket, skriver Peter Schütze til Berlingske Business.

Flere ledelseseksperter vurderer, at blandt andre de tidligere Nordea-landechefer Peter Schütze og Michael Rasmussen havde et formelt ansvar i kraft af deres stilling som dansk landechef.

Anders Drejer, der er professor i ledelse fra Aalborg Universitet, mener også, at man som leder har to typer af ansvar; et subjektiv og et objektivt. Det objektive ansvar er, hvor man ikke selv er skyld i noget, men har fejlet i at efterspørge information.

Læs også