Finans

Danske Bank giver ansatte fri til frivilligt arbejde: »Det er ikke kommet som følge af hvidvasksagen«

Landets største bank har nu åbnet for, at samtlige medarbejdere kan bruge én dag om året på frivilligt arbejde.

Medarbejderne i Danske Bank kan nu bruge én dag om året på frivilligt arbejde. Foto: Jens Dresling

Det er blevet tid til at give tilbage til samfundet i Danske Bank. Landets største bank har nemlig lanceret et nyt program med navnet time to give.

Initiativet blev lanceret i slutningen af februar, og det giver samtlige medarbejdere i koncernen mulighed for at bruge én arbejdsdag om året på frivilligt arbejde.

»Vi oplever, at vores medarbejdere har lyst til det og gerne vil bidrage til samfundsgavnlige formål. Vi tror, at det er med til at gøre os til en mere moderne og attraktiv arbejdsplads. Det er det, der driver det. Det er en del af vores samfundsgavnlige tiltag,« siger Jeanette Fangel Løgstrup, der har titel af chef for societal impact & sustainability i Danske Bank.

Medarbejdere i forskellige dele af banken har tidligere kunnet lave frivilligt arbejde i arbejdstiden – det har f.eks. været udbredt i Nordirland, men nu er det blevet koncernpolitik.

Banken vil samtidig skabe samarbejder med f.eks. velgørende organisationer om projekter, som medarbejderne kan melde sig til.

Er det et forsøg på at råde bod på hvidvaskskandalen?

»Jeg kan godt forstå, at du spørger. Jeg kan godt forstå, hvis folk har den refleksion. Det er helt rimeligt i forhold til alt det, vi har været igennem. Men svaret er, at det er noget, vi har tænkt over længe og en naturlig forlængelse af, at nogle af vores medarbejdere har gjort det igennem lang tid. Så det er ikke kommet som følge af hvidvasksagen. Vi er meget opmærksomme på, at vi har en stor opgave foran os i forhold til at få genskabt tilliden til Danske Bank, og det er der ikke noget enkelt initiativ, der kan klare. Så dette initiativ kan på ingen måde rode bod på det og er heller ikke ment sådan,« siger Jeanette Fangel Løgstrup.

Der er som sådan kun én regel. Det frivillige arbejde må ikke være religiøst eller politisk. I Danske Bank har man på nuværende tidspunkt ikke et bud på, hvor meget ordningen vil komme til at koste.

»Det er svært at sige, for det kommer også an på, hvor mange der bruger det. Jeg tror ikke, at man skal gøre det op på den måde. Jeg oplever, at alle vores medarbejdere arbejder hårdt hver eneste dag, så derfor kan vi godt give dem mulighed for at tage en dag ud til frivilligt arbejde. Jeg tror, at det kommer rigeligt igen,« siger Jeanette Fangel Løgstrup.

Hvorfor kan man ikke gøre det i fritiden, men bruge arbejdstid på det?

»Der er rigtig mange, der gør det i fritiden. Og så har vi sagt, at vi gerne vil tilbyde én dag pr. medarbejder, for vi tror, at det kommer godt igen i forhold til medarbejderengagement og medarbejderglæde.«

Hvad skal du selv lave?

»Jeg er gået ind i et advisory board for en social entreprenør, der arbejder med udsatte kvinder i Kenya, og så vil jeg finde flere projekter.«

Hvad med Jesper Nielsen og Jacob Aarup-andersen?

»Det er op til dem selv, hvad de har mest lyst til, men jeg er helt sikker på, at de begge vil kaste sig over et godt projekt. For nylig var de for eksempel begge to ude og undervise skoleelever om privatøkonomi i forbindelse med Finans Danmarks årlige pengeuge«

Læs også
Top job