Finans

DAB's ejerfonde har købt aktier for lånte penge

I Fonden for Andelskasserne i Område Syd ønsker formand Finn Ladegaard ikke at bekræfte, hvorvidt fonden har købt nye aktier eller ej. Foto: Carsten Andreasen

Danske Andelskassers Banks (DAB) to ejerfonde har været med i en rettet aktieemission, på trods af at fondene ifølge deres egne regnskaber ikke havde pengene til det. Ingen af fondene ønsker dog at oplyse, hvor pengene til aktiekøbet er kommet fra.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Før emissionen ejede de to fonde hver lidt over 13 pct. af DAB's aktiekapital.

Mikael Nielsen, der er formand for Fonden for Andelskasserne i Område Nord bekræfter over for Børsen, at fonden har været en del af emissionen. Han begrunder blandt andet deltagelsen i emissionen med, at fonden tror på andelskassens fremtid.

I Fonden for Andelskasserne i Område Syd ønsker formand Finn Ladegaard ikke at bekræfte, hvorvidt fonden har købt nye aktier eller ej.

- Det er et anliggende mellem os og dem, så det behøver jeg ikke at udtale mig om. Vi er jo sat i verden for at understøtte DAB, og det er jo det, vi forsøger at gøre på bedste vis, siger han til Børsen.

Samtidig vil Finn Ladegaard dog heller ikke afvise fondens deltagelse i emissionen.

Det fremgår af fondenes seneste regnskaber, at begge havde likvider for 0 kr. ved indgangen til 2018. Dertil havde begge fondene hver en bankgæld i omegnen af 4 mio. kr og ingen aktiver udover aktierne i DAB.

Finn Ladegaard forklarer til Børsen, at Område Syd har været "rundt med hatten i hånden" for at finde nogen, der ville udlåne penge til emissionen. Formanden for Område Nord ønskede ikke at kommentere lånet.

BRANCHENYT
Læs også