Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Formanden afviser eget kontor i Spar Nord: »Jeg skal ikke være bankkonge«

Det er sværere at konsolidere banker end slagterier, konstaterer Spar Nords formand, Kjeld Johannesen, der i 27 år var topchef i Danish Crown.

Formandskasketten
Kjeld Johannesen har gennemført masser af opkøb i sin tid som slagteriboss, men formanden for Spar Nord må sande, at det er sværere at konsolidere finanssektoren. Foto: René Schütze.

Kjeld Johannesen har været formand for Spar Nord i tre år, men har ikke noget kontor i banken. Det får han heller ikke. Det er et bevidst valg, og på det punkt adskiller han sig fra andre formænd, fordi han for alt i verden ikke vil være for tæt på direktionen og den daglige drift.

»Hvis man har et kontor, hvor man er dagligt, er man også en del af den daglige ledelse. Det er jeg ikke. Da jeg var adm. direktør (i Danish Crown i 27 år, red.), lagde jeg selv vægt på, at min formand ikke havde et kontor. Formanden skal holde sig fra skødet af ledelsen, men sørge for, at ledelsen udfører sit arbejde,« siger Kjeld Johannesen, der til dette interview har lånt et mødelokale, som han bruger, når han har ærinder i bankens hovedsæde i Aalborg...

BRANCHENYT
Læs også