Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ekspert: Svensk fyring vanskeliggør Danske Banks jagt på ny topchef

Hvidvask i Danske Bank
Swedbanks hovedkvarter i Stockholm. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP Den danske tidligere topchef i Swedbank, Birgitte Bonnesen, blev i sidste uge fyret. Foto: Anna Simonsson Foto: Anna Simonsson

Danske Banks jagt på en permanent administrerende direktør er blevet vanskeliggjort, efter at den tidligere topchef i Swedbank Birgitte Bonnesen sidste uge blev fyret.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Siden Thomas Borgens exit fra topchefposten i oktober har Danske Bank været på udkig efter en ny administrerende direktør. Med fyringen af Birgitte Bonnesen vanskeliggøres jagten dog, da Danske Bank ikke længere er den eneste bankkoncern i Norden på jagt efter en ny topchef.

- Det er ikke blevet lettere for Danske Bank, for det er begrænset, hvor mange folk der er til rådighed, hvis banken forsøger at finde deciderede bankfolk til posten, siger John Lohff, der er headhunter og partner i Lohff Management Consultants, til Børsen.

Ifølge headhunteren leder begge banker efter nogenlunde samme profil til direktørposten i en begrænset pulje af egnede kandidater, da der er ikke mange, "der både har erfaringen og dygtigheden til at stå i spidsen for de store bankkoncerner".

Danske Bank har siden 1. oktober haft Jesper Nielsen som midlertidig direktør. Bankens eget bud på en permanent løsning, Jacob Aarup-Andersen, blev afvist af Finanstilsynet.

Banken har ikke ønsket at kommentere, om fyringen af Birgitte Bonnesen har vanskeliggjort rekrutteringsprocessen, men henviser til bestyrelsesformand Karsten Dybvads tale ved bankens generalforsamling, hvori det fremgik, at bankens bestyrelse "arbejder ... intenst på at kunne ansætte en permanent CEO".

BRANCHENYT
Læs også