Finans

Nykredit køber LR Realkredit

Nykredit køber LR Realkredit i en handel til 2,6 mia. kr.

Nykredit køber LR Realkredit i en handel til 2,6 mia. kr. Foto: Olivia Loftlund

Nykredit har indgået en betinget købsaftale med ejerne af Danmarks mindste realkreditselskab, LR Realkredit, om køb af selskabet. Prisen lyder på 2,6 mia. kr.

Det skriver LR Realkredit i en meddelelse.

Nykredit har dermed overtalt Nordea Bank, Danske Bank, Arbejdernes Landsbank, SEB og Jyske Bank om at købe LR Realkredit og overtage alle aktier i selskabet.

»Salget af LR Realkredit A/S er funderet i en grundig analyse af de strategiske muligheder for fortsat udvikling af LR Realkredit A/S' forretning. Med salget til Nykredit Realkredit A/S får medarbejderne, obligationsejerne, låntagerne og LR Realkredit A/S' øvrige interessenter en ejer med solid erfaring inden for alle facetter af realkreditfinansiering,« siger ordførende direktør i Aktieselskabet Arbejdernes Landsbank og næstformand i LR Realkredit A/S, Gert R. Jonassen i meddelelsen.

Aftalen er betinget af myndighedsgodkendelser.

Koncerndirektør i Nykredit, David Hellemann, forklarer opkøbet således:

»Vi øger med købet af LR Realkredit vores egenkapital og øger samtidig vores udlån på områder, hvor vi i forvejen har stærke kompetencer i Nykredit. Det var derfor naturligt for os at gå konstruktivt ind i forhandlingerne, da bestyrelsen i LR Realkredit henvendte sig for at høre, om vi var interesserede i at overtage virksomheden,« lyder det i en meddelelse fra Nykredit.

LR Realkredit har ifølge Ritzau en egenkapital på 3,3 mia. kr. Købet sker dermed til kurs/indre værdi på 0,79 og øger således Nykredits egenkapital med ca. 0,7 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også