Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Rejse- og flyselskaber flyver op på udsættelse af brexit

Brexit - britisk farvel til EU
En udsættelse af briternes udtræden af EU-samarbejdet - bedre kendt som brexit - er torsdag med til at give luft under vingerne til flere europæiske rejse- og luftfartsselskaber. Foto: Ursula Düren/AP

En udsættelse af briternes udtræden af EU-samarbejdet - bedre kendt som brexit - er torsdag med til at give luft under vingerne til flere europæiske rejse- og luftfartsselskaber.

I det paneuropæiske Stoxx 600-indeks er tyske TUI den mest stigende aktie med et plus på 8,5 pct. Næstefter følger britiske Easyjet med en stigning på 7,2 pct., og lidt længere nede ad listen hopper irske Ryanair op med 4,5 pct.

I Stoxx 600-indekset er "rejse- og fritidssektoren" også den mest stigende af samtlige sektorer, da sektoren samlet set stiger med 1,7 pct.

Stigningerne hænger sammen med, at nu hvor brexit er blevet udsat, så kan briterne - til gavn for rejse- og luftfartsselskaberne - booke deres sommerferie andre steder i Europa uden at blive påvirket af Storbritanniens skilsmisse med EU.

Det var natten til torsdag, at EU blev enig med Storbritannien om at udsætte brexit til 31. oktober - med mulighed for at træde ud før.

BRANCHENYT
Læs også