Finans

Frankrig vil have EU’s medlemslande til at lovliggøre kryptovalutaer

Som det første større land har Frankrig netop vedtaget en lovgivning, der legaliserer kryptovalutaer. Til gengæld skal alle aktører registreres og betale skat af deres fortjenester.

Bitcoin blev frigivet i 2009 og er den mest kendte kryptovaluta. Der gælder ingen EU-regler for investeringer i og brug af kryptovalutaer. Men Frankrig er klar til at gøre landets nye lovgivning på området til allemandseje i EU. Foto: Steve Luciano/AP

Det skal være muligt at drive legal handel med kryptovalutaer, ligesom almindelige investorer skal have mulighed for at investere i de digitale valutaer uden fare for at blive snydt.

Sådan lyder budskabet fra den franske finans- og økonomiminister, Bruno Le Maire, der vil have EU’s medlemslande til at adoptere nye franske regler for kryptovalutaer.

»Jeg vil foreslå mine europæiske partnere, at vi etablerer en fælles lovramme for kryptoaktiver, der er inspireret af den franske erfaring,« fastslog Bruno Le Maire ifølge Reuters mandag i Paris.

Meldingen kommer blot en uge efter, at franskmændene vakte opsigt i internationale finanskredse med vedtagelsen af en egentlig lovgivning for brug af og handel med kryptovalutaer.

Det er første gang, at en større nation blåstempler de omstridte valutaer, der fortsat er bandlyst eller helt forbudt i mange lande.

Med den nye lovgivning går Frankrig mod strømmen og åbner for en legalisering af de ofte udskældte kryptovalutaer, hvor bitcoin er den bedst kendte.

Til gengæld for en officiel anerkendelse skal såvel gamle som nye udstedere, forhandlere og investorer registreres, og dermed vil eventuelle fortjenester blive skattepligtige.

Det franske EU-udspil på området kommer, netop som EU-Kommissionen har søsat et studie, der skal bane vejen for en fremtidig EU-regulering af markedet for kryptovalutaer.

På grund af det forestående EU-parlamentsvalg og udskiftningen af den siddende EU-Kommission ventes et udspil fra Kommissionen at have lange udsigter.

BRANCHENYT
Læs også