Finans

Tre kriseramte danske banker er stået op fra de døde

Ny årlig risikovurdering af banker viser, at nogle klarer sig langt bedre end tidligere.

Øverst på den årlige risikoliste over banker - altså de banker, som klarer sig bedst - finder man blandt andre Kreditbanken, Sparekassen Thy og Borbjerg Sparekasse. Foto: Lasse Kofod

Tre danske banker har efter flere kriseår formået at vende skuden og er nu ikke længere i skudlinjen på listen over landets mest truede banker. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om Danske Andelskassers Bank, Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse, der alle siden finanskrisen har været blandt bankerne med størst risiko for at krakke. Men nye forbedrede kapitalgrundlag har lunet så godt, at de tre banker nu står stærkere.

Det viser den årlige risikovurdering fra Bankresearch.

»Vi har tjent penge i både 2017 og 2018, og vi har konsolideret banken i stedet for at betale udbytte,« siger Jan Ulsø Madsen, adm. direktør i Vestjysk Bank, til Børsen.

På listen over landets mest risikofyldte banker rangeres bankerne ud fra et indeks. De banker, som har et risikoindeks på 500 eller derover, har størst risiko for at krakke.

I 2015 lå Vestjysk Bank næsten i bunden med et risikoindeks på 467,5. Det er nu faldet til 315.

Også Danske Andelskassers Bank og Den Jyske Sparekasse er blandt de banker, som har flyttet sig mest i en positiv retning. Danske Andelskassers Bank har senest forbedret sit kapitalgrundlag med en 241 mio. kr. stor aktieemission.

Den Jyske Sparekasse blev sidste år børsnoteret og kunne dermed indfri dens meget dyre statslige hybrid kernekapital, som banken betalte høje renter for, skriver Børsen.

Øverst på den årlige risikoliste over banker - altså de banker, som klarer sig bedst - finder man blandt andre Kreditbanken, Sparekassen Thy og Borbjerg Sparekasse.

I bunden ligger Suduroyar Sparikassi, Coop Bank, Salling Bank, Merkur Andelskasse og Pensam Bank.

BRANCHENYT
Læs også