Finans

Excentrisk it-mand vil afsløre bitcoins største hemmelighed

Manden bag det verdenskendte antivirusprogram McAfee påstår, at han kender bitcoins opfinder. Spørgsmålet er, om han taler sandt?

Den kendte erhvervsmand John McAfee. AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes.

John McAfee har levet et liv i overhalingsbanen med sprut, stoffer, luksus, våben - og med myndighederne lige i hælene.

Og den excentriske it-pioner, der i sin tid tjente en formue på at sælge antivirusprogrammet McAfee, er endnu ikke færdig med at skabe overskrifter.

Denne gang er John McAfee klar til at afsløre en af de største hemmeligheder, der omgærder den digitale kryptovaluta bitcoin. Nemlig identiteten på bitcoins opfinder, der hidtil er kendt under det opdigtede navn Satoshi Nakamoto.

»Jeg har snakket med ham. Jeg vil afsløre ham inden for en uge. Han er langt fra tilfreds med, at jeg planlægger at gøre det,« sagde John McAfee tirsdag til nyhedsmediet Bloomberg.

Det er dog ikke alle, der tror på John McAfees påstand om, at han har fundet frem til bitcoins mystiske opfinder. Måske fordi McAfee har en noget broget fortid bag sig og i dag lever på Bahamas, fordi han er eftersøgt i USA for skatteunddragelse.

Den 73-årige John McAfee er kendt for at drikke lidt for meget, være glad for våben og eksperimentere med narko. Og så har han efter sigende formøblet størstedelen af de cirka 600 mio. kr., som han fik for at sælge sine aktier i McAfee for snart 25 år siden.

Gennem årene har flere forsøgt at afdække identiteten på bitcoins opfinder, Satoshi Nakamoto. Det amerikanske medie Newsweek mente, at det var en læge i Californien, mens en australsk entreprenør tidligere er stået frem som »den ægte grundlægger.«

Men ingen har bevist noget.

Selv siger John McAfee, at det var let at opspore Satoshi Nakamoto.

»Jeg har brugt hele mit liv på at opspore folk, der er verdensklasse til at sløre deres identitet. Det var piece of cake for mig at finde ham,« siger John McAfee til Bloomberg.

Bitcoins opfinder ejer angiveligt op mod en million bitcoins - og dermed en stor del af det globale marked for bitcoins. Er det sandt, vil hans eller hendes andel i dag være 29 mia. kr. værd.

Få timer efter sit interview med Bloomberg valgte John McAfee - efter råd fra sine advokater - at udskyde offentliggørelsen af navnet på bitcoins opfinder.

Hvornår han helt præcist har planlagt sin store afsløring vides endnu ikke.

BRANCHENYT
Læs også