Finans

Handelsbanken trækker sig ud af Baltikum

Der er for lav indtjening og for høje omkostninger ved at drive bank i Baltikum, mener Handelsbanken.

Handelsbanken oplyser, at det fremover vil kunne betjene kunder med forretning i Baltikum fra sine filialer i Skandinavien. Foto: PR

Svenske Handelsbanken vil ikke længere drive bank i Estland, Letland og Litauen.

Der har ikke været gode nok resultater at hente i de tre baltiske lande. Derfor vil filialerne bliver lukket frem mod 2020.

Det oplyser banken i en meddelelse.

- På trods af effektiviseringer har den baltiske forretning ikke vist et tilfredsstillende resultat. Indtjeningen er for svag, og omkostningerne er for høje.

- De forhold og kombinationen af, at kundernes behov ændrer sig og et større behov for investeringer, har ført til, at operationerne lukker ned i 2020, skriver banken.

For de skandinaviske banker har Baltikum de seneste år været centrum for to store sager om hvidvask. Danske Bank og Swedbank har været i hovedrollerne.

For Danske Bank handler sagen ifølge banken selv om transaktioner for op mod 1500 milliarder kroner i Estland.

Swedbank har ifølge det svenske medie SVT været indblandet i hvidvask for mindst 40 milliarder kroner i Baltikum.

Handelsbanken har ikke været hvirvlet ind i hvidvasksager i regionen, og beslutningen har ingenting at gøre med problemerne hos de to konkurrenter.

Det understreger Richard Johnson, der er chef for bankens internationale aktiviteter, over for nyhedsbureauet AFP.

Bankens forretning i Baltikum har udgjort en brøkdel sammenlignet med Danske Bank og Swedbank.

Handelsbanken har 19 ansatte i Estland. Samtidig er der fem i både Letland og Litauen. Samlet har Handelsbanken 12.394 i verden. De 7305 er i Sverige.

Handelsbanken oplyser, at den fremover vil kunne betjene kunder med forretning i Baltikum fra sine filialer i Skandinavien.

BRANCHENYT
Læs også